Läppstiftets kraft: tips för att använda ett läppstift

måndag, 07 november 2022

Ingen feminin smink kan förstås om läpparna inte har sminkats. Läppstiftets kraft jämförs knappast med andra produkter skapade för att appliceras i ansiktet. I den här artikeln ska vi förklara orsaken till denna kraft och vi ska också kommentera hur ett läppstift ska användas för att få ut det mesta av det.

Läpparna är utan tvekan en av de mest sensuella delarna av ansiktet. Att lyfta fram dess fördelar är en av de uppgifter som ingen makeupartist bör förbise när de utövar sitt yrke.

När vi behandlar detta slående område i ansiktet får vi dock inte glömma att vävnaden som bildar dem är en av de mest känsliga i människokroppen. Med lite melanin och mycket känslig för solens effekter är det viktigt att följa en intensiv skönhetsrutin för att ta hand om dem.

I den här artikeln kommer vi att förklara för dig i vilken utsträckning användningen av läppstift kan bidra till att förändra en kvinnas humör och vi kommer också att lära dig vad vi måste göra för att ta hand om läpparna och vad är stegen att följa för att måla dem.

kvinna läppar

Läppstiftets kraft på självkänsla

Vi uppfinner ingenting. Det studeras. Ett väl slitet läppstift kan lyfta en kvinnas humör och självkänsla. Speciellt om stapeln vi pratar om är röd.

Utan tvekan är ett rött läppstift inte den mest lämpliga sminkprodukten för kvinnan som vill gå obemärkt förbi. Rouge är väldigt slående, men just därför har den en mycket tydlig psykologisk effekt på kvinnan som bär den. Det ger dig styrka. Det ger henne självförtroende. Bepansrad med den säkerheten känner kvinnan sig inte obekväm inför blickarna som vilar på henne.

Det är känt att fysiskt utseende, självkänsla och känslor är begrepp som går hand i hand. Du kan inte ha bra självkänsla om du inte känner dig bekväm med din kropp. En enkel gest som att sätta på rött läppstift kan räcka för att öka moralen.

Och det är att de positiva effekterna av röda läppstift är många:

 • Ger lyster till huden.
 • Föryngra.
 • Balansera ansiktsdragen.

Allt detta, tillsammans, bidrar till att öka kvinnlig attraktionskraft och därmed en kvinnas självförtroende.

Rött läppstift anses också vara ett förförelsevapen. Inte överraskande är rött passionens färg och hänvisar oss till idén om sexualitet.

En kvinna som målar sina läppar röda är en kvinna som är kraftfull, oberoende, modig... till och med upprorisk. Kvinnan som bär rött läppstift är en kvinna som uppvisar en stark image.

1912, utan att gå längre, förknippades rött läppstift med bilden av suffragetter, kvinnor som bad om att få rösta precis som män gjorde. Elizabeth Arden själv, skapare av ett världskänt märke av kosmetika och ansiktsvårdsprodukter, delade ut rouge läppstift på 5th Avenue i New York till kvinnorna som deltog i marschen som kallades av suffragetterna.

smink läppar

Rött läppstift: social makt

Men kraften i läppstiftet (och speciellt det intensiva röda) är inte begränsad till den privata eller individuella sfären. Det visar sig också på det sociala området. Låt oss se varför.

Det finns studier som visar hur, i tider av kris eller kollektiv osäkerhet, försäljningen av denna läppsminkprodukt ökar avsevärt.

De insamlade uppgifterna visar att under och efter andra världskriget, i New York under månaderna efter 9/11 eller under den ekonomiska lågkonjunkturen 2008, ökade försäljningen av kosmetika, och särskilt läppstift , markant.

Enligt de studier som utförts i detta avseende är huvudorsaken till att fler enheter av denna kosmetiska produkt köps i tider av social osäkerhet följande: i kristider ersätter konsumenterna köp av lyxvaror med köp av enklare och billiga produkter . När det gäller kvinnor slutar de att köpa exklusiva klänningar, smycken och kosmetika och konsumerar billigare produkter. Bland de senare är läppstift kung.

En historisk figur som ofta citeras när man diskuterar läppstiftets kraft är Winston Churchill. Mitt under andra världskriget gjorde den brittiske presidenten att läppstift betraktades som en produkt av första nödvändighet.

Mitt under den väpnade konflikten rationaliserades ägg, socker och bensin. Läppstift delades däremot ut gratis till hela befolkningen. Anledningen? De ansågs vara en symbol: symbolen för hög moral.

När vi har sett kraften som denna ödmjuka kosmetiska produkt har både på ett personligt och socialt plan, ska vi se hur den ska användas. I nästa avsnitt kommer vi att ge några grundläggande tips för att veta hur man sminkar denna viktiga del av ansiktet för att få ut all sin kraft från läppstiftet.

röda läppar

Grundläggande tips för läppsminkning

För att få ut maximal kraft från ett läppstift är det första du ska göra att ta hand om huden i området som vi ska måla. Vården av denna mycket känsliga del av ansiktet går i första hand till dess återfuktning.

För att återfukta läpparna måste du:

 • Konsumera hälsosamma fetter: olivolja, ägg, avokado...
 • Exfoliera läpparna då och då.
 • Applicera läppbalsam, särskilt på vintern.

När läpparna återfuktar är det dags att välja den färg som känns bäst. Intensivt rött matchar alla typer av hår, speciellt vid nattsmink, men om det är dagtid och du vill välja en annan färg måste du veta vilken ton som passar varje hårfärg bäst.

För blondiner passar till exempel rosa och nude färger (det vill säga samma ton som huden) dem bra.

Den naken, tillsammans med den bruna, passar också rödhåriga. För natten, bortsett från rouge, är vinröda toner mycket lämpliga i det här fallet.

För kastanjer, å andra sidan, ser persikotoner bra ut (utöver nakenbilder). Diskret rosa är i det här fallet väldigt passande för fest.

Slutligen bör brunetter välja nyanser av persika läppstift eller diskret rosa för dagen och lila röda för natten för att gynnas.

Valt färg, det är dags att sminka läpparna . För dem måste följande steg följas:

 1. Massera försiktigt området som ska sminkas med en tandborste för att ta bort huden.
 2. Täck dem med sminkbas med en svamp. Detta kommer att tjäna till att variera dess form. Varje typ av läpp kräver en annan behandling.
 3. Skissera läpparna för att definiera deras kontur.
 4. Fyll med pensel.
 5. Tryck med en bit papper mellan läpparna för att ta bort överflödig kosmetika.
 6. Applicera glans på mitten av läppen. Med glansvolymen ges.
 7. Korrigera små defekter.

Det räcker med att följa alla dessa steg och tipsen som vi har gett tidigare för att verifiera läppstiftets kraft.

Läppstift